Noutati

25.000 de lucrători străini vor putea lucra în România în 2021
Noutati

25.000 de lucrători străini vor putea lucra în România în 2021

Pentru anul 2021, Executivul a stabilit, prin HG nr. 1133/2020 publicată în Monitorul Oficial nr. 1326 din 31 decembrie 2020, un contingent de 25.000 de lucrători străini nou admiși pe piața forței de muncă din România, față de 30.000 în 2020.

„Decizia de reducere a contingentului pentru anul viitor a fost luată în baza ultimelor date transmise de către Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), care au indicat o scădere a numărului de avize de angajare/detaşare emise pentru cetăţeni străini în primele 10 luni ale acestui an. Astfel, dacă în perioada 01.01 – 30.10.2019 IGI a emis 23.526 de avize de angajare/detaşare, până în luna octombrie a anului curent numărul documentelor emise în acest scop a scăzut cu aproape 6.000, fiind eliberate în total 17.578 de avize”, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Muncii.

MPS continuă și în 2021 să aducă personal asiatic pentru domenii precum producție, agricultură, construcții, reciclare și curățenie, industria auto, HORECA & Spa. Am rămas într-o comunicare permanentă cu partenerii noștri din Asia și în acest an vom putea să aducem pentru clientii nostri personal din Vietnam, Sri Lanka, Filipine, Nepal, India și Indonezia.

“Așteptăm de la acest an o revigorare a pieței de muncă, dar mai ales, redeschiderea tuturor sectoarelor de activitate, închise din cauza pandemiei. Procedurile de recrutare sunt aceleași. Analizăm nevoile companiilor și cerintele în materie de recrutare si semnăm contractul de prestări servicii, apoi pornim procesul de selecție. Selectăm viitorii angajați impreuna cu reprezentantii companiei în baza CV-urilor, precum si a interviulurilor online. Am introdus inca de anul trecut inclusiv posibilitatea de a se da probe practice online. Așa că totul este în siguranță, iar testarea COVID este clar o condiție de intrare în țară. Din momentul semnării contractului noi obținem toate avizele și vizele de intrare în țară și muncitorii din Asia pot începe lucrul în maxim 2 luni.

Așadar, suntem pregătiți deja să pornim orice proces de recrutare pentru 2021. Cu această ocazie vreau să le mulțumesc încă o dată partenerilor noștri și să vă asigurăm că suntem alături de dumneavoastră si în 2021!” a declarat Corina Constantin, CEO Multi Professional Solutions.

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *