Recrutare muncitori Asia/Non-Ue

Recrutare muncitori Asia/Non-Ue

Recrutare muncitori Asia/Non-Ue

Incepand cu anul 2007 am adus primii muncitori din Asia in domenii precum: ingrijirea copiilor si a locuintelor, HORECA, productie, textile, panificatie, agricultura sau salubritate.
Intrucat muncitorii din Asia s-au adaptat modului de lucru din companiile romanesti, precum si stilului de viata autohton, acestia au continuat pana in prezent sa suplineasca lipsa fortei de munca din Romania.

Avantajele angajarii:

Sunt predispusi catre toleranta, intelegere si empatie, rezultand o integrare facila daca exista reciprocitate.
Acumuleaza facil informatiile, invatand foarte rapid limba romana, pentru a fi capabili de interactiune directa atat cu colegii si supervizorii, cat si cu clientii, acolo unde este cazul.
Sunt maleabili, fiind dispusi la sarcini suplimentare, in functie de necesitatile acute ale angajatorului sau de activitatea sezoniera.
Experienta in domeniu le confera mai multa lejeritate in procesul de adaptare, comparativ cu muncitorii necalificati, spre exemplu.
Prin prisma religiei, se pune accent pe linistea interioara, promovand virtutile de a nu face rau si de a trai in respect reciproc, drept urmare o atitudine proactiva, rabdatoare, toleranta, va face ca integrarea acestora sa fie mai usoara.

Dezavantajele angajarii:

Prin prisma diferentelor culturale, angajatorii pot avea dificultati in a intelege nevoile si personalitatea asiaticilor, spre exemplu, un ton mai ridicat in interactiunea cu acestia poate fi interpretat ca fiind ofensator.
Intrucat majoritatea muncitorilor asiatici au experienta de lucru in tari din Orientul Mijlociu unde indatoririle lor erau clare si limitate la cateva responsabilitati, acestia se asteapta ca si in Romania sa se intample acelasi lucru.
Paleta de servicii de plasare personal din Asia oferita de compania noastra acopera zone variate:
HORECA de la personal calificat pentru hoteluri, restaurante, saloane de infrumusetare si masaj
Sectorul industrial: textil, auto, recliclare si productie
Agricultura
Constructii
FMCG